Tipuri de viza

Viza de scurta sedere

Viza de scurtă ședere conferă străinului dreptul de ședere pentru o perioada de cel mult 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile, neputând fi prelungită.

Viza de scurtă ședere se poate obține pentru următoarele scopuri:

Viza de scurtă ședere se eliberează de către oficiile consulare ale României din țara de origine sau de reședință în baza unei invitații aprobată de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Puteți consulta lista statelor ai caror cetateni au nevoie de viza.

Străinii care dețin permise de ședere de lungă durata în UE nu au nevoie de viza de scurtă ședere pentru România.

Tipuri de viza
Tipuri de viza

Viza de lungă ședere

Viza de lungă ședere pentru cetățenii străini se obține pentru desfășurarea activităților economice, comerciale, pentru angajare în muncă, detașare, studii, reîntregirea familiei, activități de cercetare științifică, sau pentru alte scopuri.

Viza de lungă ședere pentru cetățenii străini se eliberează de către oficiile consulare ale României din țara de origine în baza unor aprobări eliberare în prealabil de autoritățile romane, cum ar fi autorizația de muncă/avizul de angajare pentru viza de lungă ședere pentru angajare în muncă, sau acceptarea la studii de către o unitate de învățământ din România pentru eliberarea vizei de lungă ședere pentru studii.

Ulterior, după sosirea în România, Inspectoratul Român pentru Imigrări va elibera străinului permisul de ședere, care are valabilitate un an, putand fi prelungit anual dacă scopul șederii subzistă.

Contactează-ne pentru mai multe informații: