Recrutare muncitori straini

Procedura de recrutare a muncitorilor străini și de angajare în România

Recrutarea muncitorilor străini în domeniile de activitate care se confruntă cu deficit de forță de muncă se realizează prin intermediul agențiilor noastre partenere cu care suntem acreditați guvernamental, din Nepal, Sri Lanka, India, Pakistan, Bangladesh, Filipine, Turcia, Indonezia, Egipt sau alte țări. Angajatorii români au posibilitatea de a intervieva online muncitorii străini și de a alege candidații cei mai potriviți pentru locurile de muncă vacante. În funcție de specificul activității, agențiile noastre de recrutare din Nepal, Sri Lanka, Pakistan, India, Bangladesh, Filipine, Indonezia, Turcia, organizează probe practice online pentru recrutarea muncitorilor străini. 

Angajarea muncitorilor străini în România se realizează în mai multe etape, în baza avizului de angajare în muncă eliberat de către Inspectoratul General pentru Imigrări și în baza vizei de lungă ședere pentru angajare în muncă, care este eliberată de către Ambasada României din statul de origine. Taxa pentru eliberarea avizului de angajare este de 100 euro, echivalentul în lei, care se achită de către compania angajatoare la trezoreria sediului social.

După sosirea în România, muncitorii străini aplică pentru permisul de ședere în scop de muncă, document care va fi valabil o perioadă de 1 an, urmând să fie prelungit anual. Taxele prevăzute de legislația în domeniu pentru permisul de ședere sunt de aproximativ 860 lei/angajat străin. 

Angajații străini din Nepal, Sri Lanka, Pakistan, India, Bangladesh, Filipine, Indonezia, Turcia, Egipt, optează să lucreze în România, de obicei, pe o perioadă de minimum 2 ani, iar angajatorii trebuie să le asigure cazare și masă.