Vize si autoritatii de munca straini

Succesul unei afaceri este strans legat de o strategie in identificarea echipei de lucru, parteneri seriosi si consultanti cu experienta. Experienta noastra in domeniul imigratiei ne califica ca fiind experti in domeniu, avand capacitatea si expertiza de a oferi clientilor nostri cele mai eficiente solutii in materia dreptului de sedere in Romania pentru cetatenii Spatiul Economic European, Uniunea Europeana si Elvetia, precum si pentru cetatenii straini din ale state.

La prima vedere, legislatia in materia imigrarii din Romania pare complicata si adesea inaccesibila. Misiunea noastra este sa ghidam clientii catre o experienta pozitiva, fara consum de timp, resurse umane si financiare. Suntem experti in domeniul imigrarii, ceea ce inseamna ca noi realizam efectiv toate serviciile de consultata si reprezentare juridica, fara sa externalizam aceste servicii, oferind clientilor cele mai bune servicii pentru angajatii lor si familiile acestora.

Vize si autoritatii de munca straini

Scopul nostru este de a asigura clientilor nostri cele mai bune solutii privind procesul obtinerii dreptului de sedere in Romania, incluzand urmatoarele servicii din sfera imigrarii, fara insa a ne limita la acestea:

Vize si autoritatii de munca straini

Consultanta si reprezentare juririca pentru:

Vize si autoritatii de munca straini

Angajarea si detasarea strainilor in romania

Angajarea unui cetatean strain in Romania se realizeaza exclusiv prin obtinerea unui aviz de angajare sau aviz de detasare, cunoscut sub denumirea clasica de permis de munca, si a unei vize de munca

Care sunt etapele pentru ca un strain sa lucreze in Romania?

Vize si autoritatii de munca straini

Care sunt costurile la care trebuie sa se astepte angajatorul?

Taxa pentru eliberarea unui aviz de angajare este de 100 de euro, echivalentul in lei, la care se adauga costurile pentru traducerea si legalizarea documentelor strainului (care pot varia intre 65 pana la 150 lei).
De asemenea, angajatorul are obligatia de a oferi strainului cel putin salariul minim brut pe economie, respectiv 2550 lei (stabilit pentru anul 2022) și 3000 lei pentru construcții.
Taxa pentru eliberarea vizei de lunga sedere pentru angajare sau a vizei de punga sedere pentru detasare este de 120 euro sau de 160 USD. Aceasta se va achita de către cetățeanul străin în nume personal in țara in care strainul face solicitarea pentru eliberarea vizei.
Taxele pentru eliberarea permisului unic pentru angajare/permisului de sedere pentru detasare sunt: 120 euro (taxa consulara) și 259 lei (contravaloarea permisului).

In cat timp poate obtine un strain dreptul de a lucra in romania?

Succesul parcurgerii tuturor etapelor intr-un timp cat mai optim, care sa avantajeze atat angajatorul cat si angajatul strain, depinde de profesionalismul si priceperea celui care ii indruma pe angajator si angajat, de sincronizarea etapelor anterioare obtinerii avizului de angajare sau de detasare, de deschiderea si increderea pe care angajtorul o aloca consultantului, de diligentele intreprinse de viitorul angajat strain in a trimite intr-un termen scurt documentele necesare angajatorului pentru solicitarea avizului de angajare/detasare.

Astfel, parcurgerea etapelor necesare dreptului de sedere poate varia de la 2 luni la 5 luni sau chiar mai mult. Detataliind etapele, presupunand ca strainul a comunicat deja documentele sale de studii, calificare, experienta profesionala, cazier judiciar, contract de munca/decizie de detasare (in cazul detasarii) etc., termenul pentru eliberarea Atestatului de recunoastere a studiilor este intre 15 si 30 de zile, dacă este cazul, termenul pentru obtinerea unui aviz de angajare este de 30 de zile de la momentul depunerii dosarului fizic la IGI, iar cel pentru eliberarea vizei este de 10 zile.

Vize si autoritatii de munca straini

De cand poate sa inceapa strainul sa lucreze efectiv?

Vize si autoritatii de munca straini

Angajatul strain are dreptul de a incepe efectiv sa lucreze din momentul incheierii, respectiv a datei de incepere a activitatii specificata in contractul individual de munca cu angajatorul care a obtinut pentru strainul in cauza avizul de angajare, insa exclusiv pentru ocupatia din nomenclatorul de functii pentru care avizul a fost eliberat. Prin urmare, strainul poate lucra fara sa fie conditionat de obtinerea imediata a permisului de sedere, insa acesta trebuie sa solicite eliberarea permisului in termenul valabilitatii vizei de 90 de zile si cu minimum 30 de zile inainte de expirarea acestei perioade.

Avizele de angajare se pot elibera pentru urmatoarele categorii de lucratori

Vize si autoritatii de munca straini
Vize si autoritatii de munca straini

Avizul de detasare se elibereaza pentru lucratorul detasat, care este strainul calificat, angajat al unei persoane juridice cu sediul in strainatate, care poate sa desfasoare o activitate lucrativa pe teritoriul Romaniei in una dintre urmatoarele situatii:

Contactează-ne pentru mai multe informații: